Dekk

Bobiler krever mye av dekkene sine. Bilene er tunge og kjøres ofte fullastet på dårlige landeveier og grusveier. Vi tilbyr sommer -og vinterdekk fra kvalitetsleverandøren Nokian Tyres – dekk som er spesielt utviklet for bobiler.

Ujevne veier kombinert med hurtig skiftende vær er typisk for Norden, og dette stiller spesielle krav til egenskapene i dekkene dine. Gjør bobilturen enklere med et moderne dekk med gode kjøreegenskaper og god slitestyrke. Nokian Tyres har lang erfaring med nordiske forhold og har utviklet egne dekk som passer godt til bobil. Det nye sommerdekket deres gir stabilitet og slitestyrke på sommerveier som kjennetegnes av grov asfalt, dype hjulspor og store temperaturforandringer. De nye vinterdekkene deres gir komfort og godt grep – og håndterer alt hva vinteren kan by på av krevende forhold fra dyp snø til underkjølt regn.

 

Er det på tide å bytte ut dekkene dine?

Visste du at bremselengden økes drastisk etter hvert som dekkene dine blir slitt? Og at det å kjøre med piggfrie vinterdekk om sommeren ikke er anbefalt da bremselengden også her blir skremmende mye lengre? På sommerdekk er kravet minst 1,6 millimeter, men vi anbefaler minimum 3 millimeter. På vinterdekk er kravet 3 millimeter, men vi anbefaler minimum 4 millimeter (gjelder bobiler under 3,5 tonn). Alder på dekk påvirker også bremselengden da gummien hardner. Vi anbefaler å bytte dekk når de nærmer seg fire år. Våre verksteder kan hjelpe deg å vurdere kvaliteten på dine dekk. Vi kan også bytte hjul for deg.

 

Her er dekkene vi anbefaler til din bobil

Nokian Hakka Van sommerdekk
Cruiser du rundt i bobilen på veier av ulik standard? Hakka Van er et multifunksjonelt, robust og slitesterkt dekk for bobiler. Det er utviklet for hard og allsidig bruk, noe som gjør at du kan nyte den vekslende nordiske sommeren sikkert og pålitelig. Det er presist og stabilt å kjøre, lett å kontrollere på våte veier og slitesterkt på krevende veier. Dekkets lave rullemotstand gir drivstoffbesparelser og minsker skadelige utslipp av karbondioksid. Dekket har ikke frittstående mønsterblokker (som tidligere), men blokker som er knyttet sammen for å eliminere vibrasjonsstøy.

  • Stabilt, balansert og trygg kjørefølelse i all slags vær.
  • Forbedret våtgrep og forebygging av vannplaning.
  • Tåler hard bruk – aramidforsterkede dekksider forhindrer skader fra støt og kutt.


Nokian Hakkapeliitta CR4 piggfritt vinterdekk
Nyt vinteren når du skal på tur. Det nye Hakkapeliitta piggfrie CR4 er designet for nordiske forhold med allsidig bruk på bobiler. Dekket gir deg pålitelighet og lav rullemotstand i snøvær og situasjoner der kvikksølvet faller under null. Bobilsjåføren kan lene seg tilbake i førersetet takket være den nye MultiTouch-mønstermodellen som gir førsteklasses vintergrep, samt mer presise og komfortable kjøreegenskaper.

  • Pålitelige kjøreegenskaper under alle slags vinterforhold.
  • Stillegående – tar tunge laster samtidig som du sparer drivstoff.
  • Utmerket slitestyrke – aramidforsterkede sidevegger beskytter mot slag og kutt.


Nokian Hakkapeliitta C4 pigg vinterdekk
Føl deg trygg på krevende norske vinterveier. Nokian Hakkapeliitta C4 er et nytt premium piggdekk for varebiler og bobiler. Dekket er utviklet for krevende og allsidig vinterbruk og gjør turen enklere for bobilsjåføren. Dekket håndterer alle vinterforhold og gir sjåføren ro og trygghet. De avanserte firkantede piggene i rustfritt stål gir kontroll og Hakkapeliittas velkjente kjøreegenskaper og grep, på både snø og is.

  • Unikt grep på snø og is – firkantete pigger i rustfritt stål gir grep og holdbarhet.
  • Presist, balansert og stabilt selv med tung last.
  • Bedre kjørelengde, aramidforsterkede sidevegger gir bedre holdbarhet.

 

Komplette hjul

I tillegg til løse dekk så kan vi tilby komplette sommerhjul og vinterhjul. Nokian dekk med aluminiumsfelg som er godkjent for bruk på Fiat bobil og overflatebehandlet for røffe norske forhold. Original Fiat TPMS i alle hjul (lufttrykksensorer).

 

Nokian Tyres

Hvilke dekk du skor bobilen din med er avgjørende for både sikkerhet og komfort, og vi ønsker at du skal føle seg trygg på veien. Derfor anbefaler vi dekk fra Nokian Tyres, som i mange år har vært blant de aller beste dekkene du får, både til vinter- og sommerføre. Nokian kommer alltid høyt oppe i dekktester og har dekk av høy kvalitet. Alle Nokian dekk har Hakka garanti, som innebærer at du får et nytt dekk kostnadsfritt hvis dekket blir skadet.