Ekstralys

Ønsker du mer lys på bobilen din? Hos våre verksteder får du godkjente og kraftige ekstralys (fjernlys) fra kvalitetsleverandørene våre. Velg mellom LED bar eller runde LED lamper. Vi tilbyr også ryggelys.

Hva tilbyr vi?

Ekstralys kobles sammen fjernlysene og du kan velge mellom en LED bar eller runde lamper som plasseres som to eller tre. Vi tilbyr også ryggelys til bobil. Ekstralysene har forskjellige lysstyrker og prisklasser, så vi har noe som passer til ethvert behov. Vi lagerfører et utvalg lys fra tre kvalitetsleverandører; Vision X, Viklight og Laser.

 

Kjøring i høst -og vintermørket

Det er spesielt om høsten og vinteren at behovet for godt lys på bobilen melder seg. Kjøring på uopplyste veier i høst- og vintermørket er krevende, og i tillegg kan nedbør forverre situasjonen. Mange bruker bobilen mye utover høsten og vinteren, og merker behovet for bedre lys. Ny LED teknologi har gjort det mulig å få godt lys ut av små lykter. LED teknologi har mange fordeler fremfor tradisjonelle alternativer, blant annet lavere energiforbruk, lang levetid og økt holdbarhet.

 

Hvor ønsker du ekstra lys?

Vurderer du å montere ekstralys utover original lysutrustning på bobilen din, så bør du tenke gjennom hvor i kjørebanen du ønsker ekstra lys. Husk at blikket og fokuset ditt som sjåfør søker mot det best opplyste området i veibanen. Det er derfor smart å orientere seg om lysbildet en lykt gir, og hva slags lys du trenger, før du bestemmer deg.

  • Noen lyktetyper gir godt lys ut til kantene og rundt bobilens front – dette er en fordel i lav fart og på svingete veier.
  • Andre typer lykter gir mye lys langt frem i veibanen og ikke så mye ut til sidene – det er en fordel på landevei og i høyere fart.
  • Noen lykter gir en god kombinasjon.

 

Noen generelle tips for godt lys

  • Sørg for at bobilens lysutrustning er i orden. Alle lykter skal fungere og være uten sprekker og skader.
  • Det er viktig at bobilens frontlys er riktig justert.
  • Lykteglasset på frontlyktene kan bli slitt over tid. Overflaten blir ru og glasset er ikke lenger blankt, men får et gulaktig skjær. Denne slitasjen reduserer mye av lyktens effekt. Enkelte av våre verksteder tilbyr sliping og polering av lykteglass slik at glassene blir som nye.
  • Har du tradisjonelle glødepærer (ikke Xenon eller LED) og vil investere i bedre lyspærer? Husk at forskjellig type gass i lyspæren gir ulik type og ulik styrke lys. Bruk kun samme wattstyrke som bobilen er utstyrt med originalt, hvis ikke kan man risikere at reflektoren i lykten tar skade av varmeutviklingen. Pass også på at pæren er E-merket. Det sikrer at den er lovlig for bruk på din bobil.