Høstklar bobil

Er bobilen din klar for høsten?

Når høsten kommer så er det flere ting du bør sjekke på bobilen din, enten du skal bruke den i høst og vinter eller sette den bort for sesongen. Ta gjerne kontakt med et av våre verksteder som kan hjelpe deg.

  • OLJESKIFT: Med høsten så kommer kulden. Kaldstart setter krav til oljen i motoren din – skift olje om nødvendig. Skal bobilen vinterlagres? Husk at oljen akkumulerer fuktighet, slaggstoffer og forbrenningsrester som kan forårsake tæring i motoren i løpet av vinteren. Med ny og frisk olje forebygger du dette.
  • BATTERI: Kulden setter større krav til startbatteri og fritidsbatteri. Besøk et av våre verksteder og sjekk at dine batterier er i stand til å takle kaldere dager. Om bobilen skal parkeres for vinteren anbefaler vi at du lader opp både startbatteri og forbruksbatteri før du setter den bort. Et toppladet batteri i god stand tåler godt kulde uten å fryse og har det bedre ute i bobilen i løpet av vinteren enn inne i varmen.
  • RUTE OG VISKERE: Skadefrie ruter og gode vindusviskere er viktig for god sikt. Sjekk ruten for steinsprut eller sprekker og bytt dårlige vindusviskere. Husk at små skader i ruten kan vokse til sprekker som krever skifte av ruten når den utsettes for vekselvis kulde fra utsiden og varme fra innsiden.
  • DEKK: Er bobilen din riktig skodd for høsten og vinteren? Husk at minimum tillatt mønsterdybde er 3 mm for vinterdekk (egne regler for biler over 3,5 t*), men NAF anbefaler minimum 4 mm. Er dekkene dine gamle og slitt ned mot minimumsgrensen så anbefaler vi å bytte dem.
  • LYS: Dagene blir mørkere. Sjekk lysene på bobilen og bytt defekte pærer eller skadde lykter. Det er viktig å se godt selv og bli sett av medtrafikanter. Visste du at våt asfalt absorberer opptil 90% av lyset fra lyktene dine? Det er derfor viktig at de gir så godt lys som mulig. Dersom du har behov for ekstra lys i mørket kan våre medlemmer hjelpe deg med et par ekstra lyskastere for å gjøre mørkekjøringen enklere, tryggere og mer behagelig.
  • KLAR TIL NESTE SESONG: Planlegger du å sette bort bobilen din for sesongen? Har du opplevd uregelmessigheter ved bobilen i sommer? Kontakt et av våre verksteder allerede i dag for å være klar til neste sesong.
  • HAR DU BEHOV FOR HJELP? Besøk et av våre verksteder, vi er til stede i hele Norge. Finn ditt nærmeste verksted her.

                                                                                        God bobilhøst!